Program

Black Lives

vrijdag 26 mei 20:30 - Trocadero
Ticket

Concert accessible avec les TICKETS :
PASS NEUJEAN VENDREDI
PASS PREMIUM
BLACK LIVES

Black Lives

Tutu Puoane - zang
Christie Dashiell - zang
Sharrif Simmons - gesproken woord
Dj Grazzhoppa - draaitafels
Jeremy Pelt - trompet
Jacques Schwarz-Bart - saxofoon
Federico Gonzalez Peña - piano & keyboards
Jean-Paul Bourelly - gitaar & zang
Adam Falcon - gitaar & zang
David Gilmore - gitaar
Reggie Washington - bas & zang
Gene Lake - drums
Marque Gilmore - drums & elektronica

De songwriters van BLACK LIVES komen uit de Verenigde Staten, het Caribisch gebied en Afrika; hun songs putten uit vele invloeden en vertegenwoordigen een rijke dwarsdoorsnede van het oneindige aantal manieren waarop zwarte mensen in de wereld
van manieren van denken over het zwarte bestaan in de wereld. Maar naast deze verscheidenheid is wat hen vooral bindt het verlangen om via muziek te strijden voor gelijkheid en rechtvaardigheid.

Ze staan bekend om hun werk als leiders, maar ook om hun samenwerkingen met wereldberoemde artiesten van de jaren zestig tot nu: Miles Davis, D'Angelo, Meshell Ndegéocello, Salif Keita, Marcus Miller, Roy Hargrove, Erykah Badu, George Benson, Terri Lyne Carrington, Joe Zawinul, Maxwell, Cassandra Wilson, The Headhunters, Wayne Shorter, Esperanza Spalding, en vele anderen.

Bij live concerten heeft elke artiest de kans om twee rollen te spelen: als lid van de band die de composities van anderen speelt en als leider bij het uitvoeren van hun eigen creatie. Niet iedereen staat tegelijkertijd op het podium, behalve tijdens de grote finale.

De live concerten belichten de diversiteit aan generaties en muzikale achtergronden van deze artiesten. Opvallend is het gemak, de authenticiteit en de bezieling waarmee de muzikanten alle muzikale horizonten bestrijken: jazz, soul, funk, jazz-fusion uit de jaren 70, Afrikaanse muziek, rock, blues en gospel... Alles wordt gemixt en uitvergroot, soms met een waanzinnige intensiteit, dan weer met subtiele nuances.

De muziek is van uitzonderlijke kwaliteit en de solo's onberispelijk. In deze overvloed aan gerenommeerde artiesten is het duidelijk dat ego's opzij zijn gezet en dat elk singulier talent uitsluitend in dienst staat van de muziek.

Dit is een concert vol verrassingen, met een energie die het publiek in vuur en vlam zet!

Tijdstip van doorgang: 
21:00